Vrijwilliger worden bij Stichting Durf te Dromen of stage lopen?
Stichting Durf te Dromen is altijd op zoek naar nieuw talent. Iedereen heeft talenten en jij kunt jouw talent inzetten voor onze stichting, of ook wel: voor onze kinderen! Je hebt een hart voor kinderen, wil kinderen – die niet altijd de kansen of mogelijkheden hebben/krijgen die andere kinderen wel krijgen, of die zelfs worden benadeeld – helpen in zichzelf te laten geloven, zichzelf te ontwikkelen en hun talent samen met hen te ontdekken. Dit kan door bijvoorbeeld aan te sluiten bij een van de teams die huiswerkbegeleiding en bijles geven, aan basisscholieren of middelbare scholieren (de dinsdag- en woensdagavonden van 18.15-20.15 uur). Ook kun je Engelse les geven op de donderdagavond.
Daarnaast geven wij spelenderwijs lessen gericht op talentontwikkeling en de ontwikkeling van sociale vaardigheden/vaardigheden die belangrijk zijn in het leven die niet in een standaard schoolpakket terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan lessen over netwerken, sollicitatiegesprekken, omgaan met sociale media of geld, een beroepenmarkt, het maken van muziek enzovoorts. Voor de basisscholieren vinden deze lessen op de zondagen plaats. Voor de middelbare scholieren vinden deze lessen op willekeurige data plaats. Niet getreurd als je geen (speelsere) lessen willen geven! Dan is het namelijk ook mogelijk om aan te sluiten bij een taakgericht team, zoals het team dat activiteiten/events organiseert, het marketingteam, het team dat zich richt op acquisitie of lesontwikkeling en meer!
Wat verwachten wij van jou:
– Oog houden voor het individu achter het kind;
– Inzet;
– Toewijding;
– Loyaliteit;
– Een flinke dosis enthousiasme.
Wat brengt het jou?
– Werken met geweldige kinderen, incl. het kind in jezelf (her)ontdekken;
– Een warm, bevlogen team van vrijwilligers om je samen mee in te zetten;
– De kans om een verschil te maken in het leven van kinderen;
– De kans om jezelf te ontwikkelen: je blijft altijd leren(!);
– Levenservaring en levens van geluk;
– De kans om jouw steentje bij te dragen aan de maatschappij, op een manier die goed bij jou past;
– Voldoening;
– Werken aan jouw cv!
Twijfel je nog?
Laat het ons weten! Je bent altijd van harte welkom om eens vrijblijvend te komen kijken, om een vrijwilliger te spreken over zijn/haar ervaringen of om te brainstormen over hoe wij jou en jouw talenten het beste kunnen inzetten en tegelijkertijd jou een onvergetelijke ervaring kunnen geven die bij jou past.
Wil je je aanmelden als vrijwilliger of meer informatie, neem dan contact met ons op via socialsdtd@hotmail.com of 030-2072083.
Stage lopen bij Stichting Durf te Dromen?
Stichting Durf te Dromen is voor enkele opleidingen een erkend leerbedrijf. We zijn ook te vinden op www.stagemarkt.nl. Wil je graag bij Stichting Durf te Dromen komen stage lopen? Neem contact met ons op!
Willemien
Hi, ik ben Willemien! In het dagelijks leven werk ik bij de GGDrU als kwaliteitsadviseur. Ik heb (o.a.) Griekse en Latijnse Taal en Cultuur gestudeerd, wat ervoor zorgt dat ik nu bij DTD me vooral mag richten op de vwo/gymnasiumgroep. Daar help ik mijn leerlingen met Latijn en Grieks, maar ook voor allerlei andere dingen kunnen ze bij mij terecht. Het leukst aan het werken bij DTD vind ik de leerlingen en mededocenten! De verbinding met de andere docenten vind ik erg belangrijk, en het is fijn om samen voor een klas te kunnen staan. Daarnaast is het ook zo mooi om te zien hoe leerlingen door de jaren heen opgroeien en niet alleen op academisch maar ook op persoonlijk vlak enorm veel leren (en daarin steeds zelfverzekerder worden). Dat maakt het voor mij elke week weer de moeite waard!
Salim
In het allerdaagse leven hou ik me vooral bezig met mijn studie social work. Ik ben hiernaast begeleider bij diverse doelgroepen. Binnen de stichting verzorg ik de lessen voor verschillende groepen. De sfeer bij de stichting is heel relaxt. Je kan altijd bij iedereen terecht voor vragen.
Karin
Btissame
Ik ben Btissame, 22 jaar oud en momenteel bezig met de lerarenopleiding Nederlands aan de hogeschool in Utrecht. Mijn interesses buiten mijn studie om zijn onder andere winkelen, uit eten gaan, en het koesteren van mijn hechte familieband.
Al twee jaar lang ben ik met veel toewijding actief als vrijwilliger bij stichting Durf te Dromen, en nu begin ik aan mijn derde jaar. Het is bijzonder inspirerend om te zien hoe de kinderen me als een rolmodel beschouwen en van mij leren. Aan het einde van de dag geeft het me voldoening te weten dat de kinderen iets hebben opgestoken. Bovendien bouw ik sterke persoonlijke banden met ze op, waardoor ze altijd bij me terechtkunnen. Ik merk dat dit vertrouwen voor hen van onschatbare waarde is. Het is geweldig om te aanschouwen hoe deze kinderen echt groeien, en dat maakt mij een gelukkiger mens.
Hamid
Mijn naam is Hamid Assili en ik kom uit Vleuten. In het dagelijks leven ben ik fulltime werkzaam als HR Adviseur bij een internationale organisatie en assistent scheidsrechter bij de KNVB.
In de zomer van 2022 was ik assistent scheidsrechter bij een wedstrijd in de voorbereiding van Excelsior Rotterdam, waar ik Redouan El Yaakoubi (oprichter Stichting Durf te Dromen) als speler van de thuisploeg tegen kwam en met hem kort over zijn stichting sprak. Dit resulteerde in een positief verlopen gesprek in november 2022 en ben ik sindsdien ook actief als vrijwilliger bij Stichting Durf te Dromen.
Wat mij dreef om mij bij deze stichting aan te sluiten heeft te maken met het feit dat de stichting zich inzet voor een betere toekomst van (kansarme) jongeren door middel van educatieve- en talentontwikkeling. Op dit moment doe ik dat in de rol als aanspreekpunt, huiswerkbegeleider en bijlesdocent.
Mocht jou een van bovenstaande rollen ook leuk lijken of wil je eens (met mij) meedraaien, dit is allemaal mogelijk!
Gabriella
Mijn naam is Gabriella Graanoogst.
In het normale leven ben ik docent op het ROC Midden Nederland in Overvecht. Dat doe ik al 2 jaar met plezier! Ik geef voornamelijk les aan de eerste en tweede jaars.
Bij Durf te Dromen lever ik graag een bijdrage aan het ontwikkelen van de vrijwilligers. Samen het gesprek aan gaan met de vrijwilligers om te kijken waar zij tegen aan lopen, hen daarin verder begeleiden en hier stappen in maken, is wat echt het verschil kan maken!