Vrijwilliger worden bij Stichting Durf te Dromen of stage lopen?

durf te dromen
vrijwilliger worden
Vrijwilliger met trui waar de volgende tekst op staat: Zolang niemand je kan bewijzen dat iets niet kan, is er een kans dat het lukt

Vind jij talentontwikkeling bij kinderen belangrijk? Deel jij graag jouw kennis en wil je leerlingen begeleiden bij hun schoolwerk? Wil jij kinderen helpen met de ontwikkeling van diverse vaardigheden? Bij Stichting Durf te Dromen kun jij door jouw bijdrage een positieve impact maken op de toekomst van kinderen uit Utrecht!

Over Durf te Dromen
Utrecht barst van het jong talent. Soms wordt dit talent echter niet gezien of kunnen jonge inwoners een steuntje in de rug gebruiken. Stichting Durf te Dromen zet zich in voor jongeren die wat hulp kunnen gebruiken bij hun schoolwerk en persoonlijke ontwikkeling. Ons doel is om jongeren handvatten te bieden, zodat zij zich optimaal kunnen ontplooien. Ons unieke lesprogramma bestaat uit zes speerpunten: bijscholing, talentontwikkeling, ouderbetrokkenheid, beroeps- en sportoriëntatie, diversiteit & inclusie en community-vorming. Met dit programma ondersteunen wij de generatie van de toekomst zodat zij durven te dromen.

Hoe jij kan bijdragen:

 • Je geeft bijles aan basisschoolleerlingen op basis van ons zelfontwikkelde lesmateriaal en/of ondersteunt en begeleidt middelbare scholieren bij het maken van hun huiswerk, zodat zij zelfverzekerder worden en beter kunnen meedraaien in de klas
 • Je oefent met leerlingen de basisvaardigheden van Nederlands, Engels, rekenen en wereldoriëntatie
 • Je helpt leerlingen om hun talenten in beeld te krijgen en deze verder te ontplooien, bijvoorbeeld tijdens beroepsoriëntatie- of sportlessen
 • Je ondersteunt leerlingen in de ontwikkeling van vaardigheden zoals plannen, discipline, presenteren, netwerken, sociale media, debatteren, gezondheid, burgerschap, zelfvertrouwen en zelfreflectie
 • Je onderhoudt contact met ouders en bespreekt regelmatig de ontwikkeling en/of voortgang van hun kind(eren)

Jouw profiel

 • Je bent intrinsiek gemotiveerd en vindt het leuk om kinderen verder te helpen in hun ontwikkeling
 • Je bent communicatief sterk, enthousiast en creatief; je weet kinderen te boeien
 • Je bent positief en flexibel en hebt een professionele houding
 • Je durft initiatief te nemen en komt met ideeën voor het programma en de lessen
 • Je bent minimaal 2 uur per week beschikbaar op locatie in Utrecht

Wat je van ons mag verwachten

 • Geen dag is hetzelfde; de werkzaamheden zijn gevarieerd en in overleg af te stemmen op jouw behoeften
 • Je wordt begeleid in je onboarding, zodat je een vliegende start kunt maken
 • Je maakt deel uit van onze diverse, inclusieve community van vrijwilligers
 • Je bent onderdeel van het Durf te Dromen-netwerk; waarbij we elkaar helpen vanuit onze eigen expertises
 • Wij denken graag mee over jouw persoonlijke ontwikkelwensen

Meer weten?
Wij gaan graag met jou in gesprek! Wil je je aanmelden als vrijwilliger of meer informatie,
neem dan contact met ons op via socialsdtd@hotmail.com of 030-2072083.

Stage lopen bij Stichting Durf te Dromen?

Stichting Durf te Dromen is voor enkele opleidingen een erkend leerbedrijf. We zijn ook te vinden op www.stagemarkt.nl. Wil je graag bij Stichting Durf te Dromen komen stage lopen? Neem contact met ons op!

Willemien

Hi, ik ben Willemien! In het dagelijks leven werk ik bij de GGDrU als kwaliteitsadviseur. Ik heb (o.a.) Griekse en Latijnse Taal en Cultuur gestudeerd, wat ervoor zorgt dat ik nu bij DTD me vooral mag richten op de vwo/gymnasiumgroep. Daar help ik mijn leerlingen met Latijn en Grieks, maar ook voor allerlei andere dingen kunnen ze bij mij terecht. Het leukst aan het werken bij DTD vind ik de leerlingen en mededocenten! De verbinding met de andere docenten vind ik erg belangrijk, en het is fijn om samen voor een klas te kunnen staan. Daarnaast is het ook zo mooi om te zien hoe leerlingen door de jaren heen opgroeien en niet alleen op academisch maar ook op persoonlijk vlak enorm veel leren (en daarin steeds zelfverzekerder worden). Dat maakt het voor mij elke week weer de moeite waard!

Salim

In het allerdaagse leven hou ik me vooral bezig met mijn studie social work. Ik ben hiernaast begeleider bij diverse doelgroepen. Binnen de stichting verzorg ik de lessen voor verschillende groepen. De sfeer bij de stichting is heel relaxt. Je kan altijd bij iedereen terecht voor vragen.

Karin

In mijn dagelijks leven ben ik programmamaker televisie (meestal wetenschapsprogramma’s) en scriptschrijver voor natuurprogramma’s. Ik maak dit soort programma’s vanwege mijn belangstelling voor natuur en wetenschap. En dat deel ik graag, daarom geef ik les bij Durf te Dromen. En waarom bij DTD? Omdat ik vind dat iedereen kansen moet krijgen, dus ook mensen die geen duur huiswerkinstituut kunnen betalen.

Btissame

Ik ben Btissame, 22 jaar oud en momenteel bezig met de lerarenopleiding Nederlands aan de hogeschool in Utrecht. Mijn interesses buiten mijn studie om zijn onder andere winkelen, uit eten gaan, en het koesteren van mijn hechte familieband.

Al twee jaar lang ben ik met veel toewijding actief als vrijwilliger bij stichting Durf te Dromen, en nu begin ik aan mijn derde jaar. Het is bijzonder inspirerend om te zien hoe de kinderen me als een rolmodel beschouwen en van mij leren. Aan het einde van de dag geeft het me voldoening te weten dat de kinderen iets hebben opgestoken. Bovendien bouw ik sterke persoonlijke banden met ze op, waardoor ze altijd bij me terechtkunnen. Ik merk dat dit vertrouwen voor hen van onschatbare waarde is. Het is geweldig om te aanschouwen hoe deze kinderen echt groeien, en dat maakt mij een gelukkiger mens. 

Tobias

Vrijwilliger bij Stichting Durf te Dromen

Gabriella

Vrijwilliger bij Stichting Durf te Dromen

Meer weten over Stichting Durf te Dromen?

© 2023 Stichting – Durf Te Dromen
IBAN NL71 RABO 0361 5177 77